Direktlänk till inlägg 22 oktober 2014
Scones
Det enklaste är ibland det godaste.De här sconesen
är extra goda för att de bakas med yoghurt och får
god smak av solroskärnor.Ät dem genast,när de är
varma.Jag brukar själv baka dubbel sats,och sedan
frysa in,värmes i micron.
Ca 16st.
6-7 dl vetemjöl
1/2tsk salt
2tsk bakpulver
1 dl rostade solroskärnor
2dl grekisk yoghurt
1 dl vatten
Sätt ugnen på 250gr.
Blanda mjöl,salt,bakpulver och solrosfrön.Klicka ner
yoghurt och vatten o arbeta till en deg.Ta upp på lätt
mjölat bakbord och dela degen i 4 lika stora delar.
Forma varje bit till en rund kaka.Lägg på plåt med
bakplåtspapper,tryck till kakorna lite med handen,
och gör en skåra med kniv.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Mvh:Ingrid
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 |
21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|